Magyar Ă©telek

Egyéb







Marosmenti tokány

Régi erdélyi étel, melyet háromféle húsból készítünk. A vöröshagymát az olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával. A húsokat vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, és különtesszük. Először a marhahúst tesszük a zsiradékba, és 1 dl bort aláöntve félig megpároljuk, ezután a sertéshúst rakjuk rá, melyet ismét kb. 20 percig párolunk. Végül a csirkehúst tesszük bele, és fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Leöntjük a tejföl és egy kanál liszt keverékével, felforraljuk, és galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéshús
- 30 dkg bélszín (vagy felsál)
- 30 dkg csirkehĂşs
- 3 fej vöröshagyma
- 1 dl bor
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 dkg paprika
- sĂł, liszt

A közzététel dátuma: 2010-09-22



 113 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 732500