Magyar Ă©telek

Egyéb







Májas vagdalthús

A húsokat egy keverőtálban összegyúrjuk a tejben jól megáztatott és kinyomkodott zsemlékkel, szalonnával, fűszerekkel, sóval, tojással. Egy kivajazott, morzsával meghintett őzgerincformát félig megtöltünk a fűszeres hússal, sorba belenyomkodunk 4 kemény tojást és - hosszanti irányban - a kisujjnyi rudacskákra vágott sonkát. Ezután a maradék darált hússal befedjük, jól megnyomkodjuk. Meghintjük zsemlemorzsával, majd sütőben takaréklángon megsütjük. Amikor elkészült, deszkára borítjuk, felszeleteljük, és tálra rakjuk.

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús (dagadó)
- 20 dkg kétszer darált marhahús
- 15 dkg darált sertésmáj
- 5 dkg darált füstölt szalonna
- 1 db közepes fej párolt vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipetnyi majoránna
- 6 db tojás
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg zsĂ­r
- 3 db zsemle
- 3 dl tej
- 10 dkg sonka
- gyömbér, kevés kakukkfű, só, bors

A közzététel dátuma: 2010-09-26



 111 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709902