Magyar Ă©telek

Egyéb







Májjal töltött karajszeletek

A májat vagy mákrémet fűszerezzük egy kevés borssal és reszelt szerecsendióval, majd a bordákba éles késsel kis zsebet vágunk, és beletömködjük a májkrémet. Hústűvel vagy fogvájóval lezárjuk a nyílást. Forró vajban pirosra sütjük a szeletek mindkét oldalát, majd föleresztjük 2-3 dl húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk. Egy kevés zsírban a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, paprikával meghintjük, és ebben zsírjára pároljuk a vékonyra szelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük 1 dl tejszínnel vagy tejföllel, és a húst ezzel a mártással tálaljuk. Rizskörítés illik hozzá.

Hozzávalók:
- 8 szelet ujjnyi vastag sertésborda
- 1 dl tejszín vagy tejföl
- 1 db libamájkrém
- 1 dl olaj
- 10 dkg gomba
- 1 kanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 3 dl hĂşsleves
- sĂł, bors, szerecsendiĂł

A közzététel dátuma: 2010-09-27



 112 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 723248