Magyar Ă©telek

Egyéb







Nagycenki tokány

A vékony csíkokra vagdalt, megsózott és borsozott húsok közül először a marhahúst tesszük az olajban pirított, paprikával megszórt hagymára. Félig megpároljuk, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a sertéshúst is. Azt is egy kevés vízzel vagy borral puhára pároljuk, zsírjára sütjük. Közben a gombát vékonyra fölszeleteljük, és egy kevés olajban megpároljuk, zsírjára sütjük, majd a kész húsokhoz keverjük. Ezután leöntjük a tejfölben elkevert mustárral, és paprikakrémmel ízesítjük.

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéshús (lapocka)
- 30 dkg marhahús (bélszín, felsál vagy rostélyos)
- 1 dl olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dkg pirospaprika
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 kanál paprikakrém
- 15 dkg gomba
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-10-02



 118 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 710253