Magyar Ă©telek

Egyéb







Óvári sonkás pecsenye

A húst megsózzuk, borsozzuk, forró olajban hirtelen körbesütjük, öntünk rá 1 dl bort, kevés vizet. Dobunk mellé egy kettévágott vöröshagymát, néhány cikkely fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára pároljuk. Elfőtt levét apránként borral és vízzel pótoljuk. Ha már puha, néhány percig pihentetjük, majd felszeleteljük, tűzálló tálra egymás mellé helyezzük. Közben a füstölt húst ledaráljuk, teszünk hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen és a húsokra elterítjük. Ezután vékonyan felszeleteljük a megtisztított almákat, és a szeletekre rakjuk. Beborítjuk vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütjük. Zöldborsós rizst adjunk körítésnek.

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb (dió vagy slussz)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 szem borĂłkabogyĂł
- 1 kávéskanál paprikakrém
- 20 dkg füstölt főtt tarja
- 1 dl tejföl
- 4 db Jonathán alma
- 15 dkg sajt
- 1 dl olaj
- 1 dl bor
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-10-05



 121 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 710254