Magyar Ă©telek

Egyéb







Pácolt sertésszeletek

A borból, ecetből, zöldségekből és fűszerfélékből páclevet főzünk. Felforraljuk, majd kihűtjük és hidegen a húsra öntjük. 3-4 napig hideg helyen, többszöri átforgatás közben pácoljuk. Eztán kiszedjük a húsokat a pácléből, szárazra töröljük, megsózzuk és olajban gyorsan pirosra sütjük mindkét oldalát. Felöntjük a páclével és puhára pároljuk. Ha megpuhult, melegített tálra tesszük, a páclevet forralással besűrítjük és át-passzírozzuk. Teszünk hozzá egy kevés csipkebogyó vagy meggylekvárt (vagy somlekvárt), néhány csepp citromlevet és a hússzeletekre öntjük. Burgonyapürével körítjük.

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéshús (comb, lapocka vagy karaj)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 3 dl vörös bor
- 1 kanál mustár
- 1 dl olaj
- 1 cikkely fokhagyma
- 1 dl ecet
- só, szemes bors, babérlevél, kakukkfű, koriandermag

A közzététel dátuma: 2010-10-14



 123 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699824