Magyar Ă©telek

Egyéb







Pusztai magyar pörkölt

Olajban a felaprított füstölt szalonnát félig kisütjük, majd ezen megpirítjuk a vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és öntünk rá 1 dl vizet. Ebben a zsiradékban megpirítjuk a feldarabolt marhahúst, és egy kevés vízzel félig puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a feldarabolt sertéshúst, a fele bort, a paradicsomot (vagy lecsót), fokhagymát, megsózzuk és pároljuk. Ha egy kissé elfőtte a levét, hozzáadjuk a bor másik felét is, amikor már majdnem puha, a felszeletelt zöldpaprikát. Főtt burgonyával, tarhonyával vagy galuskával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús (lábszár)
- 60 dkg sertéshús (lapocka, lábszár vagy csülök)
- 20 dkg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna (és ha van, egy darabka szalonnabőr)
- 3 db paradicsom
- 3 db zöldpaprika
- 3 dl bor (savanykás)
- 1 dl olaj
- sĂł

A közzététel dátuma: 2010-10-17



 133 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 723197