Magyar Ă©telek

Egyéb







Rakott vagdalthĂşs

A darált húst, a szétmorzsolt zsemlét, reszelt hagymát, fokhagymát, gyömbért, zöldpetrezselymet, tojást, sót, borsot összekeverjük, és lapos pogácsákat formálunk belőle. Morzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük liszttel, fölengedjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, tejföllel ízesítjük. Sós vízben kifőzzük a tésztát, felét egy tűzálló tálra terítjük, ráöntjük a mártás felét, meghintjük reszelt sajttal, rátesszük a tészta másik felét, és ismét a maradék mártást. Tetejére a húspogácsákat tesszük, mindegyikre egy vékony szelet Göcsej sajtot teszünk, és forró sütőben ráolvasztjuk.

Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús
- 1 db tejbe áztatott zsemle
- 1 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 30 dkg metélt tészta
- 1/2 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- só, törött bors, gyömbér, fokhagyma, zöldpetrezselyem, szerecsendió, zsemlemorzsa

A közzététel dátuma: 2010-10-18



 135 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 710240