Magyar Ă©telek

Egyéb







RizseshĂşs

A húst pörköltként kell elkészíteni. Amikor félig puha, megsózzuk, és zsírjára lesütjük. Az előkészített rizst a lesütött húshoz adjuk, kevergetéssel áthevítjük. Fél liter forrásban levő, enyhén sós vízzel felöntjük, átkeverjük, felforraljuk. Ezután takaréklángon, lefedve, kb. 40 percig kevergetés nélkül pároljuk. Ekkor rászórjuk a törött borsot, villával összekeverjük, megsózzuk - szükség esetén -, és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

Hozzávalók:
- 75 dkg sertéslapocka
- 25 dkg rizs
- 8 dkg zsĂ­r
- 6 dkg hagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 késhegynyi bors
- 1 csomó zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2010-10-26



 142 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 723228