Magyar Ă©telek

Egyéb







RopogĂłs malacsĂĽlt

A fiatal szopós malacot alaposan megtisztítjuk, bő vízben kívül-belül tisztára mossuk, ruhával jól leszárítjuk. A tokától kezdve végig a keresztcsonton kissé behasítjuk. Belülről besózzuk, meghintjük majoránnával, majd egy tepsiben megfelelően elhelyezett fadarabokra, vagy erre a célra készült rácsra fektetjük. Hideg zsírral az egész felületét megkenjük. A füleket, a farkat papírral becsavarjuk, hogy meg ne égjen. Nem túl forró sütőbe helyezzük és lassan sütjük. Időnként megkenjük sörbe mártott, bevagdalt füstölt szalonnával. Szép ropogós pirosra sütjük. Ha a bőrén hólyagok keletkeznek felszúrjuk villával. Egy 4-6 kg-os malac sütési ideje 2,5, 3 óra. Ha már szép piros ropogósra sült, tálaló deszkára tesszük és éles késsel levágjuk a fejét. Ezután hosszában kettévágjuk és a kívánt darabokra vágjuk. Párolt káposztát, vagy tüdős csuszát adjunk hozzá.

Hozzávalók:
- 1 db fiatal malac (kb. 4-6 kg)
- 15 dkg füstölt szalonna
- sör, só, majoránna, zsír

A közzététel dátuma: 2010-10-27



 143 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 719929