Magyar Ă©telek

Egyéb







Sajtos kertészpecsenye

A parajt vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, és finomra vagdaljuk. A sertésbordát kicsontozzuk, vékonyra kiverjük, besózzuk, és egy kevés zsírban ropogósra sütjük. A pecsenye levével és a vajjal keverjük össze a parajt, törött borssal ízesítjük, és egy mély tűzálló tálba terítjük. Ráfektetjük a hússzeleteket, és ráöntjük a következő mártást: a lisztet a vajjal és a sós tejjel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve simára keverjük benne a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojássárgáját. A mártás tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben kb. 10 percig sütjük.

Hozzávalók:
- 8 szelet sertésborda
- 1 kg paraj
- 5 dkg vaj
- só, zsír, törött bors, reszelt sajt
 
Mártáshoz:
- 2 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 2 dl tej
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl
- 1 db tojássárgája

A közzététel dátuma: 2010-11-04



 150 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 700478