Magyar Ă©telek

Egyéb







Sajtos pecsenye

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, teszünk rá 1-2 szelet hajszálvékony szalonna szeletet, majd ujjnyi vastagon beterítjük reszelt sajttal. Széleit jobbról-balról felhajtjuk (egyharmadát), lisztben, tojásban, morzsában megforgatjuk, majd olajban, takaréklángon lassan, jól kisütjük. A pecsenyezsír zömét leöntjük, a maradékban megpárolunk 1 kiskanálnyi reszelt vöröshagymát, rátesszük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vizes borral és jól felforraljuk. Hozzákeverünk 1 evőkanál apróra vágott kapri bogyót, 1 pohár tejfölt és forrón, párolt rizzsel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb szelet
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 db tojás
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 dl bor
- só, törött bors, liszt, zsemlemorzsa, kapribogyó, olaj, reszelt hagyma

A közzététel dátuma: 2010-11-05



 151 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709482