Magyar Ă©telek

Egyéb







Sajtos vagdalt pogácsák

A darált húst összegyúrjuk egy kiskanál reszelt hagymával, sóval, borssal. Kerek fasírtokat formázunk belőle, és kisütjük. A vajban üvegesre pároljuk a fél fej reszelt hagymát, meghintjük liszttel, fölengedjük a tejjel, és jó sűrű krémet főzünk belőle. A tűzről levéve elkeverjük benne a reszelt sajtot, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt is (ha van, vágjunk bele egy kevés zöldhagymát vagy snidlinget). Ebből a sajtkrémből a kisült pogácsákra kis halmokat rakunk, és pirítós kenyérre ültetve tálaljuk.

Hozzávalók:
- 75 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 10 dkg sajt
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- sĂł, bors, zsĂ­r

A közzététel dátuma: 2010-11-07



 153 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709475