Magyar Ă©telek

Egyéb







Sertésborda burokban

A bordákat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, liszttel, tojással, morzsával bundázzuk és olajban lassú tűzön kirántjuk. Tűzálló tálat hideg vajjal kikenünk, az aljára tesszük a sós vízben megfőtt leveses, lecsurgatott parajt. Erre az alapra elhelyezzük a bordákat és megszórjuk előzőleg vajban pirított gombaszeletekkel. Az egészet beterítjük a metéltre vágott sonkával elkevert besamelmártással (besamelmártás: 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dl tej.). Habzsákból körülnyomkodjuk burgonyapürével, megszórjuk reszelt sajttal, morzsával, rádarabolunk 5 dkg vajat és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Hozzávalók:
- 8 szelet sertésborda (kicsontozva)
- 10 dkg gomba
- 5 dkg morzsa
- 10 dkg sonka vagy tarja
- 15 dkg paraj
- 10 dkg reszelt sajt
- 20 dkg burgonyapüré
- 3 dl besamelmártás
- 2 dl olaj
- 10 dkg vaj
- szerecsendiĂł, sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-11-10



 157 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 720329