Magyar Ă©telek

Egyéb







Sertésborda hentes módra

A sejtéskarajt kicsontozzuk, 2 cm vastag szeletekre vágjuk, jól kivetjük, megsózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat lisztbe mártjuk, és forró zsírban pirosra sütjük. Egy nagy lábosba körberakjuk a kisütött szeleteket, s lefedjük. Zsírjába egy kis paradicsompürét teszünk és egy kevés vizet, átforraljuk, majd rászűrjük a bordákra, és mérsékelt tűzön lassan pároljuk. A szalonnát feldaraboljuk, félig megsütjük átforraljuk benne a sonkákat, hozzákeverjük a feldarabolt ecetes uborkát, a finomra vágott zöldpetrezselymet, törött borsot, hozzáadjuk a félpuhára párolt hússzeleteket, és együtt puhára pároljuk.

Hozzávalók:
- 1 kg sertésborda
- 15 dkg zsĂ­r
- 2 dkg sĂł
- 5 dkg liszt
- 10 dkg szalonna
- 10 dkg sonka
- 15 dkg ecetes uborka
- 1 g bors
- 1 csomĂł petrezselyem

A közzététel dátuma: 2010-11-11



 158 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709493