Magyar Ă©telek

Egyéb







Sertésborda ínyesmester módra

A kicsontozott karajt forró olajban gyorsan megforgatjuk, majd egy kevés borral leöntjük (sózzuk, borsozzuk), és forró sütőben szép pirosra sütjük. Közben a vajból, lisztből és tejből besamelmártást főzünk (állandó keverés mellett, hogy ne legyen csomós), belekeverjük a darált füstölt húst, a tojások sárgáját és keményre felvert habját, ha kell még megsózzuk, meghintjük borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal, és jól elkeverjük. A húst ha félig kihűlt, éles késsel vékonyan fölszeleteljük, Minden hússzeletet megkenünk a fenti mártással, és visszatesszük eredeti helyére. Tűzálló tálra fektetjük, kívül is megkenjük a maradék mártással, megszórjuk reszelt sajttal, a vajat rámorzsoljuk, és forró sütőben pirosra sütjük. Ribizlivel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- 1 dl olaj
- 1 dl fehérbor
- 3 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3 dkg reszelt sajt
- 3 db tojás
- 20 dkg sonka vagy főtt tarja
- 3 dkg vaj
- sĂł, bors, szerecsendiĂł

A közzététel dátuma: 2010-11-12



 159 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 710281