Magyar Ă©telek

Egyéb







Sertéskaraj gombakrémmel

A karajt megsózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk, leöntjük forró olajjal, mellédobunk egy kettévágott vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát. Közepes lángon néha kevés vizet aláöntögetve szép pirosra sütjük. Eközben vékonyan felszeleteljük a gombát és az olajon üvegesre sütött hagymára szórjuk, sózzuk, megborsozzuk és zsírjára lesütjük. Reszelünk rá egy kevés szerecsendiót és a besamelmártáshoz keverjük (besamel: 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dl tej). Megkóstoljuk és ha kell, utána ízesítjük. Teszünk hozzá egy kiskanál paprikakrémet és a reszelt sajt felét is. Megkenjük vele a hússzeleteket (félig kihűlve szeleteljük fel a karajt) és visszarakjuk eredeti helyére. Kívülről is bevonjuk és a vajat rádaraboljuk, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Forró sütőben szép pirosra sütjük, párolt rizskörítést adunk hozzá.

Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- 20 dkg gomba
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olaj
- 3 dl besamelmártás
- 3 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- kevés szerecsendió
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-11-16



 163 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 723260