Magyar Ă©telek

Egyéb







Sertésláb csárdás módra

A sertéslábakat alaposan megtisztítjuk, megpörzsöljük, és citromos vízben főzzük 30 percig. Levében hagyjuk kihűlni. A sárgarépát kockákra vágjuk, a vöröshagymát apróra vagdaljuk. A sovány marhahúst kockára vágjuk, vajban pirítjuk, hozzátesszük a lábakat, a zöldségeket, a zúzott fokhagymát, szalonnabőrt, zöldpetrezselymet, sót, törött borsot, 2 dl fehérbort, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, levét átszűrjük, s a lábakat kicsontozzuk. A nyers sonkát, az apróra vágott hagymát, a póréhagymákat egy kevés olajban megpirítjuk, rátesszük a vörösbort, a paradicsompürét, egy kiskanál lisztet, felforraljuk, majd föleresztjük a lábak leszűrt levével. A lábakat feldaraboljuk, 20 percre a mártásba tesszük. Tűzálló tálra öntjük, meghintjük zsemlemorzsával, és sütőben megpirítjuk.

Hozzávalók:
- 6 db sertésláb
- 30 dkg marhahĂşs
- 3 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 2 dl fehérbor
- 15 dkg nyers sonka
- 1 evőkanál hagyma
- 2 db póréhagyma
- 1 dl vörösbor
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 1 kiskanál liszt
- sĂł, bors, vaj, olaj

A közzététel dátuma: 2010-11-19



 166 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699594