Magyar Ă©telek

Egyéb







Sonkás sertéssült

A hússzeleteket kiverjük és a fűszerekkel egyenletesen megkenjük. A felforrósított olajban hirtelen pirosra sütjük, majd vékonyan megkenjük mustárral egyik oldalukat. Lefelé fordítva az edényben a másik felét vékonyan bevonjuk paradicsompürével, ráfektetünk egy szelet sonkát, aláöntünk egy kevés bort (vagy húslevest), és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, minden szelet húsra 1-1 tojást ütünk és addig sütjük, amíg a tojásfehérje megkeményedik. Burgonyával vagy zöldfőzelékkel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéshús (lehet comb vagy lapocka)
- 8 szelet sonka
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 8 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 dl bor
- kevés őrölt szegfűbors, és koriander
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-11-26



 172 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 723285