|
Soproni sertésoldalas
Az oldalast kétujjnyi darabokra
vágjuk, lisztben forgatjuk, és az olajban mindkét oldalukat pirosra
sĂĽtjĂĽk. Ezután a hĂşst kiszedjĂĽk Ă©s fĂ©lretesszĂĽk. A pecsenyezsĂrban
megpirĂtjuk a feldarabolt szalonnát Ă©s vöröshagymát, megszĂłrjuk
paprikával, ráöntjük a paradicsompürét, a bort, beletesszük a
fűszernövényeket és a megzúzott fokhagymát. A visszarakott
oldalasdarabokat ebben a mártásban puhára pároljuk. Apróra darabolt
burgonyát olajban ropogósra sütünk, pecsenyés-tálra halmozzuk, erre
rakjuk sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 1 dl olaj
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 5 dkg füstölt szalonna
- kakukkfű, majoránna, pirospaprika, só, bors
A közzététel dátuma: 2010-11-28
|
Összesen: 224 db
|
|
|
|