Magyar Ă©telek

Egyéb







Soproni sertésoldalas

Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, lisztben forgatjuk, és az olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük és félretesszük. A pecsenyezsírban megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és vöröshagymát, megszórjuk paprikával, ráöntjük a paradicsompürét, a bort, beletesszük a fűszernövényeket és a megzúzott fokhagymát. A visszarakott oldalasdarabokat ebben a mártásban puhára pároljuk. Apróra darabolt burgonyát olajban ropogósra sütünk, pecsenyés-tálra halmozzuk, erre rakjuk sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 1 dl olaj
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 5 dkg füstölt szalonna
- kakukkfű, majoránna, pirospaprika, só, bors

A közzététel dátuma: 2010-11-28



 175 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 720408