Magyar Ă©telek

Egyéb







Szabadkai paprikás oldalas

Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajban a darabok mindkét felét megpirítjuk, felöntjük a borral, és fedő alatt (vagy kuktában) 30 percig pároljuk. A pároláskor tegyünk mellé egy csipet kakukkfüvet, egy fej apróra vágott vöröshagymát, egy gerezd tört fokhagymát. A zöldpaprikát feldaraboljuk, és egy tűzálló tál aljára terítjük, megsózzuk, ráfektetjük az oldalasdarabokat, ráöntjük a pecsenye párolólevét, és jól letakarva, sütőben még 30-40 percig pároljuk. (Tepsiben alufóliával gondosan lezárva is készíthetjük.) Ha megpuhult, a fedőt levéve róla, pirosra sütjük.

Hozzávalók:
- 70 dkg oldalas
- 1 kanál olaj
- 2 dl vörösbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 dkg zöldpaprika
- só, bors, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2010-11-29



 176 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 725992