Magyar Ă©telek

Egyéb







Szamosmenti rakott hĂşs

A fejeskáposztát metéltre vágjuk, a húst kiverjük, megfűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, és egy kevés olajban pirosra sütjük. Kuktába terítünk egy ujjnyi réteg káposztát, erre rakunk néhány szelet húst, erre egy sor karikára vágott vöröshagymát, erre egy vékony sor fölszeletelt gombát. Megsózzuk, meghintjük egy kevés kakukkfűvel, pirospaprikával, rárakjuk a paprika és a paradicsom felét. A szalonnát apró kockára vágjuk és kiolvasztjuk, majd ennek felével meglocsoljuk a kuktában lerakott anyagokat. Terítünk rá egy sor kolbászt, majd újra káposztát, és az egész rétegezést megismételjük. Öntünk rá 1 dl fehérbort, 1 dl húsleveset vagy vizet, és a kuktát lezárjuk. Felforraljuk, és takarékon főzzük tovább kb. 20-25 percig. Levesszük a lángról, és levesszük róla a fedőt. Ha még hosszú lenne a leve, egy ideig fedő nélkül pároljuk. Zsírjára sütve tálaljuk.

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéshús (comb vagy lapocka)
- 15 dkg szalonna
- 20 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg kolbász
- 40 dkg fejeskáposzta
- 1 dl fehérbor
- 1 dl hĂşsleves
- só, bors, majoránna, kakukkfű, olaj, paprika, paradicsom, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2010-12-03



 180 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699896