Magyar Ă©telek

Egyéb







Szebeni májas pecsenye

A szűzpecsenyét hosszában kissé bevágjuk, hogy szétterítve, vékonyan kiverve szép nagy szeleteket kapjunk. A hagymát egy kevés olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk paprikával, a fűszerekkel, rátesszük a feldarabolt májat és zúzát, és egy kevés lével puhára pároljuk. Ha már pépsűrűségűre lesült, megkenjük vele a hússzeleteket, felcsavarjuk, behajtjuk, és hústűkkel megtűzzük. Egy kevés olajban hirtelen rózsaszínűre sütjük, majd pároljuk, kb. 20 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés lisztet, a vörösbort és felforraljuk. Burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 4 db szűzpecsenye (kb. 80 dkg)
- 4 db csirkemáj
- 4 db zĂşza
- 1 db vöröshagyma
- 1,5 dl olaj
- 1 dl hĂşsleves
- 1 dl vörösbor
- 1 kanál pirospaprika
- 1 kanál paradicsompüré
- só, fehér bors, szegfűbors

A közzététel dátuma: 2010-12-06



 183 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 725027