Magyar Ă©telek

Egyéb







Szegedi paprikás tekercs

A sertéslapocka-szeleteket jól kiverjük, széleit egyenesre vágjuk. A levágott széleket és a 30 dkg sertéshúst megdaráljuk. Belekeverjük a félig megpárolt rizst. Sóval, törött borssal fűszerezzük, belekeverünk egy kevés reszelt hagymát, egy evőkanál zsírt. Ezzel a masszával megtöltjük a lapockaszeleteket, felsodorjuk, és (külön-külön) cérnával összekötjük, majd forró zsírban egy kissé átsütjük minden oldalukat. Ezután a tekercseket kivesszük, a zsírban finomra vágott hagymát pirítunk; meghintjük pirospaprikával, és visszarakjuk bele a hústekercseket. Két dl vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús puha, zsírig lesütjük, meghintjük egy kanál liszttel. Föleresztjük egy kis csontlével és 3 dl tejföllel, majd felforraljuk. A tekercseket ismét kiszedjük, 2 ujjnyi széles karikákra vágjuk, majd visszahelyezzük a mártásba. Galuskával, párolt rizzsel vagy spagettivel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 60 dkg lapocka
- 30 dkg darált hús
- 6 dkg rizs
- 3 dl tejföl
- 1 kanál liszt
- sĂł, bors, pirospaprika, hagyma, zsĂ­r

A közzététel dátuma: 2010-12-07



 184 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 718589