Magyar Ă©telek

Egyéb







Szekszárdi csőszpecsenye

A karajt kicsontozzuk, majd hosszú hegyes késsel közepébe nyílást vágunk. A kemény tojásokat összedaraboljuk, az újhagymát kevés olajon megpároljuk és hozzákeverjük. Keverünk hozzá egy zúzott fokhagymagerezdet, 1 nyers tojást, sót, törött borsot, egy csokor apróra vágott Zöldpetrezselymet, egy csipet kakukkfüvet. Beleöntjük a karajba vágott nyílásba, két végét vékony szalonnacsíkkal zárjuk le, és összetűzzük. Néhány kanál olajon hirtelen megpirítjuk, melléteszünk néhány borókabogyót, 1 gerezd fokhagymát, tetejét megkenjük Piros Arannyal, és puhára pároljuk. Ezután megfordítjuk, a másik oldalát is megkenjük Piros Arannyal, és a sütőben pirosra sütjük. Egy kicsit deszkán pihentetjük, majd burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1 kg rövidkaraj
- 4 db főtt tojás
- 1 csomĂł Ăşjhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nyers tojás
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1 csipet kakukkfű
- 1 dl olaj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4-5 szem borĂłkabogyĂł
- 2 kanál Piros Arany
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-12-08



 186 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699867