Magyar Ă©telek

Egyéb







Tálon sült kolbászkák

A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágjuk, s kibélelünk vele egy tűzálló tálat. Lerakunk egy sor tisztított, feldarabolt újhagymát, rákarikázunk egy csomó zsenge sárgarépát, és megsózzuk. A darált húsokat is megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük egy kevés reszelt citromhéjjal, az apróra vágott zöldpaprikával, kakukkfűvel, bazsalikommal és egy késhegynyi sütőporral. Összegyúrjuk, és egy fél órát állni hagyjuk. Ezután vizes kézzel vékony kolbászkákat formálunk belőle, és egymás mellé rakjuk őket a tűzálló tálra. A vajat rámorzsoljuk, és forró sütőben kb. 25 percig sütjük. Egy pohár tejfölt elkeverünk sóval, egy fél citrom levével, ráöntjük, és még 10 percre visszatesszük sülni.

Hozzávalók:
- 30-30 dkg sertés- és marhahús kétszer darálva
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 csomĂł Ăşjhagyma
- 1 csomó sárgarépa
- 1 db citrom
- 1 késhegynyi sütőpor
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 db zöldpaprika
- só, törött bors, kakukkfű, bazsalikom, citromlé, só, bors

A közzététel dátuma: 2010-12-13



 188 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709515