Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejfölös húspogácsák

A húst Összekeverjük a reszelt hagymával, a tojással, sóval, borssal. (Egy kevés zsírt is tehetünk bele, ízlés szerint.) Megnedvesített tenyérrel pogácsákat formálunk belőle, forró zsírban kisütjük, kiszedjük és félretesszük. A zsírjából kiöntünk annyit, hogy a lábasban 1-1 1/2 evőkanál maradjon. Megpirítjuk benne a lisztet, föleresztjük egy kis vízzel, reszelünk bele egy kis citromhéjat, hozzáadjuk a levét. Felforraljuk, beleöntjük a tejfölt, majd belerakjuk a húspogácsákat, és még egyszer felforraljuk. Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- 1/2 citrom leve
- 1 db tojás
- 1 kis fej hagyma
- sĂł, bors, zsĂ­r

A közzététel dátuma: 2010-12-17



 193 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 732584