Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejfölös vagdalthús

A darált húsokat összekeverjük a tejben áztatott, kifacsart és jól elmorzsolt zsemlékkel, a reszelt vöröshagymával, az apróra vágott zöldpaprikákkal, a tojással, 2 kanál tejföllel, sóval, törött borssal, őrölt gyömbérrel és korianderrel. Alaposan összegyúrjuk, pogácsákat formálunk belőle, forró olajban kisütjük, és előmelegített tűzálló tálba rakjuk. Két evőkanál tejfölt elkeverünk egy kiskanál reszelt hagymával, egy gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és minden pogácsára teszünk belőle egy kiskanállal. Meghintjük zöldpetrezselyemmel kevert metélőhagymával.

Hozzávalók:
- 80 dkg darált hús (fele sertés-, fele marhahús legyen)
- 3 zsemle
- 3 dl tej
- 1 fej reszelt hagyma
- 2 db zöldpaprika
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál ketchup
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- só, törött bors, reszelt gyömbér, koriander, metélőhagyma

A közzététel dátuma: 2010-12-21



 197 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 718885