Magyar Ă©telek

Egyéb







Tiszaháti boros pecsenye

A húst kisebb szeletekre vágjuk, megsózzuk és meghintjük a fűszerekkel, feldaraboljuk az újhagymát, kevés olajon megpirítjuk, megpirítjuk benne a kis hússzeleteket, hozzáadunk 2 gerezd fokhagymát és leöntjük 3 dl borral. Fedő alatt 40 percig pároljuk, elfövő levét borral pótoljuk. Kopetkával tálaljuk. A kopetka valójában kifőtt krumplinudli, melyet kifőzés után lecsurgatunk, fél óráig állni hagyjuk, majd bő forró olajban ropogósra sütjük.

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús
- 3 dl vörösbor
- néhány szem koriander mag
- 1 szem borĂłkabogyĂł
- 2 szem szegfűbors
- 1 késhegynyi kömény
- 1 késhegynyi szárított csombor
- 1 csomag Ăşjhagyma
- 1 dl olaj
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- só, törött bors, majoránna, gyömbér, bazsalikom, édes és erős paprika

A közzététel dátuma: 2010-12-22



 198 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 732244