Magyar Ă©telek

Egyéb







Tiszamenti legényhús

A sertéshúst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk és forró olajon mindkét oldalán megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a húsra, megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyan felszeletelt gombát és szintén megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kis karikára vágott füstölt húst, egy kanál paradicsompürét, 1 dl bort, 2 dl vizet, a zöldpetrezselymet és puhára pároljuk. A májat vékony csíkokra vágjuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a sertéshúshoz, még egyszer összeforraljuk és forrón tálaljuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés tarja
- 20 dkg füstölt hús
- 25 dkg sertésmáj
- 20 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika, só, törött bors
- 1 dl olaj
- 5 dkg zsĂ­r
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl bor
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2010-12-23



 199 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699879