Magyar ételek

Egyéb







Töltött oldalas

A kicsontozott sert√©soldalast √ļgy sz√ļrjuk fel, hogy a t√∂ltel√©knek bŇĎ helyet k√©sz√≠ts√ľnk. A v√∂r√∂shagym√°t finomra v√°gjuk, megp√°roljuk, 5 dkg vajban, hozz√°tessz√ľk a dar√°lt h√ļst, megs√≥zzuk, megborsozzuk √©s egy kicsit pir√≠tjuk. Feleresztj√ľk 1 dl v√≠zzel, √©s fedŇĎ alatt puh√°ra p√°roljuk. Ha a tŇĪzrŇĎl levett√ľk, kiss√© lehŇĪtj√ľk. Akkor hozz√°keverj√ľk a tejben √°ztatott, kinyomott √©s sz√©tmorzsolt zseml√©ket, 2 eg√©sz toj√°st, az apr√≥ra v√°gott sonk√°t, a major√°nn√°t, reszelt gy√∂mb√©rt, 3 dkg vajat, 1 nagy csokor finomra v√°gott z√∂ldpetrezselymet √©s a pirospaprik√°t, j√≥l √∂sszekeverj√ľk. Megt√∂ltj√ľk vele az oldalast, v√©geit h√ļstŇĪvel megtŇĪzz√ľk, √©s megs√≥zzuk. TŇĪz√°ll√≥ t√°lba tessz√ľk, forr√≥ zs√≠rral le√∂ntj√ľk, majd a forr√≥ s√ľtŇĎben lass√ļ tŇĪzn√©l, takar√©kl√°ngon sz√©p rozsdav√∂r√∂sre s√ľtj√ľk. S√ľt√©s k√∂zben saj√°t lev√©vel √∂nt√∂zgetj√ľk, egy alkalommal meg is ford√≠tjuk, hogy minden oldal√°n sz√©p sz√≠nt kapjon √©s j√≥l √°ts√ľlj√∂n. Ha a s√ľtŇĎbŇĎl kivett√ľk, felszeletel√©s elŇĎtt egy kis ideig pihentetj√ľk, √°llni hagyjuk. A pecsenyezs√≠rba k√©t evŇĎkan√°l paradicsomp√ľr√©t tesz√ľnk, kicsit pir√≠tjuk, meghintj√ľk egy k√°v√©skan√°l liszttel, 1 dl borral, 1 dl v√≠zzel felh√≠g√≠tjuk, s j√≥l felforraljuk. √ĀtszŇĪrj√ľk √©s a felszeletelt h√ļs al√° √∂ntve forr√≥n t√°laljuk. Gomb√°s rizst √©s zelleres burgonyasal√°t√°t adunk hozz√°.

Hozzávalók:
- 80 dkg sertésoldalas
- 25 dkg dar√°lt sert√©sh√ļs
- 2 db zsemle
- 10 dkg gomba
- 3 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 10 dkg f√ľst√∂lt sonka
- 1 kis kan√°l liszt
- 2 db toj√°s
- 1 késhegynyi majoránna
- 10 dkg zsír
- 2 evŇĎkan√°l paradicsomp√ľr√©
- 1 dl bor
- 1 késhegynyi pirospaprika
- só, törött bors, gyömbér, zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2010-12-27



 203 

Összesen: 224 db




Magyar ételek
Sert√©sh√ļsok


Látogatók száma: 720355