Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött paprikás sertésszelet

A vékonyra kivert hússzeleteket megsózzuk, kicsit megborsozzuk. A gombát vékonyan felszeleteljük és kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldpetrezselymet. A darált húst sózzuk, megpaprikázzuk és borsozzuk, majd összekeverjük a gombával. A kivert szeletek egyik felére elosztjuk, ráhajtjuk a hús másik felét és megtűzzük hústűvel vagy fogvájóval. Kevés olajon megpároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, megszórjuk paprikával, és kevés vízzel felöntjük, ebben pároljuk puhára a töltött szeleteket. Ráöntjük a tejfölt és túrós galuskával tálaljuk. Ugyanúgy készül, mint a rendes galuska, csak ehhez áttört túrót is keverünk.

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéscomb (15-16 dkg-os)
- 10 dkg gomba
- 1 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 15 dkg darált sertéshús
- 1 dkg pirospaprika
- só, bors, zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2010-12-28



 204 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709498