Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött pecsenye

A lapockát megmossuk, és a töltelék számára üreget készítünk, a húst belülről megsózzuk. Megtöltjük, a tölteléket elegyengetjük. Túl sok tölteléket ne töltsünk bele, mert sütés közben felrepesztheti a húst. A nyílást bevarrjuk, és a húst kívülről is megsózzuk. Hideg zsírt teszünk rá, és szép pirosra sütjük, gyakori öntözgetéssel. Szeletelés előtt letakarva 30 percig pihentetjük. Ekkor a cérnát kihúzzuk belőle, a húst fölszeleteljük. Zsírban sült burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka vagy dagadó
- 15 dkg darált máj
- 10 dkg gomba
- 3 db zsemle
- 3 db tojás
- 10 dkg zsĂ­r
- 2 csomó zöldpetrezselyem
- 3 dkg sĂł
- 2 g törött bors
- 1 fej párolt hagyma
- fokhagyma

A közzététel dátuma: 2010-12-29



 205 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 700444