|
Tűzdelt comb
A fĂĽstölt szalonnát vĂ©kony csĂkokra
vágjuk, és serpenyőben félig kisütjük. A törött borsot, kakukkfüvet,
rozmaringot Ă©s kevĂ©s sĂłt összekeverjĂĽk, a szalonnacsĂkokat ebben
megforgatjuk, és a combdarabot ezzel megtűzdeljük. Forró olajban
megforgatjuk, öntünk alá apránként 2 dl vörösbort, és puhára pároljuk.
Ha már majdnem puha, pirosra sütjük. Pár percig pihentetjük, majd
fölszeleteljük. Levét rövidre forraljuk és ráöntjük. Sütőben sült
burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl vörösbor
- 60 dkg burgonya
- só, törött bors, kakukkfű, rozmaring, olaj
A közzététel dátuma: 2010-12-31
|
Összesen: 224 db
|
|
|
|