Magyar Ă©telek

Egyéb







Vagdalthús bundában

A darált sertéshúst, darált füstölt húst, 3 apróra vágott vöröshagymát a zsemlemorzsával, 1 nyers reszelt burgonyával, 2 gerezd fokhagymával, sóval, törött borssal, egy kevés szerecsendióval, 2 tojássárgával jól Összegyúrjuk, majd óvatosan elkeverjük a tojások felvert habjával. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, egy tojássárgájával, pici sóval, majd négyzetes alakú lappá kinyújtjuk. A megkevert húsvagdalék-masszából vizes kézzel hosszúkás cipót formálunk, a kinyújtott tészta közepére tesszük. Ráhajtjuk két oldalról a tésztalapot, egy kicsit megnyomkodjuk és megfordítjuk, hogy a nyomkodott része alulra kerüljön. Megkenjük tojásfehérjével, és kb. 60 percig sütőben sütjük.

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 15 dkg főtt füstölt hús
- 3 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 reszelt nyers burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- só, törött bors, szerecsendió

A közzététel dátuma: 2011-01-02



 209 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 700489