Magyar Ă©telek

Egyéb







Váradi lakodalmas tál

A karajszeleteket vékonyra kiverjük, és néhány órára beáztatjuk a tejbe, melyet előzőleg elkevertünk 2 gerezd zúzott fokhagymával. Kevés olajon megpárolunk egy fej reszelt vöröshagymát, teszünk hozzá egy kis doboz paradicsompürét, 15 dkg apróra vágott gombát és 10 dkg szintén apróra darabolt jóízű sonkát. Felengedjük egy dl vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, egy szál zellerzölddel, 1 babérlevéllel, egy csipet majoránnával és takaréklángon teljesen puhára pároljuk. A spagettit sós vízben megfőzzük, alaposan lecsurgatjuk, összekeverjük az ízes mártással, majd előmelegített tűzálló tálra halmozzuk. A tejből kiemeljük a hússzeleteket, tiszta ruhán leitatjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába forgatva bő forró olajban kirántjuk. A spagettis tálra rakjuk sorban a forró hússzeleteket, és gazdagon meghintjük reszelt sajttal.

Hozzávalók:
- 80 dkg rövidkaraja
- 2 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 10 dkg füstölt sonka vagy tarja
- 1 babérlevél
- 1 csipet szurokfű
- 25 dkg spagetti
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg liszt
- 2 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl tej
- 15 dkg gomba
- só, bors, zellerlevél

A közzététel dátuma: 2011-01-03



 210 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 710247