Magyar Ă©telek

Egyéb







Zöldséges kolbászkák

A darált sertéshúst összegyúrjuk a nyers tojásokkal, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, és ujjnyi hosszú kolbászkákat formálunk belőle. (Reszelt vöröshagyma is jó bele.) Egy tűzálló tálat kibélelünk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, erre egy sor karikára vágott vöröshagymát teszünk, majd sorban ráfektetjük a kolbászkákat. Megtisztítunk, hosszában kettévágunk, majd hajszálvékonyan fölszeletelünk 1-1 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret, meghintjük vele a húst, majd alufóliával lefedve, sütőben 35-40 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük róla, megöntözzük 2 dl tejföllel, melybe egy fél citrom levét csavartuk. Visszatesszük a sütőbe, és jó alaposan átsütjük.

Hozzávalók:
- 70 dkg darált sertéshús
- 2 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál reszelt vöröshagyma
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl
- 1/2 citrom leve
- 1-1 sárga- és fehérrépa
- 1 csomĂł petrezselyem
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2011-01-15



 222 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699849