Magyar Ă©telek

Egyéb







Rántott bárány

A bárányhúsból 3-4 dekás szeletkéket vágunk, kiverjük és megsózzuk őket. Megfűszerezzük a fent felsorolt fűszerekkel, mindenből csak egy keveset véve hozzá, majd megcsöpögtetjük citromlével, egy kevés étolajjal, és jól elkeverjük rajta, hogy a páclé és a fűszerek mindenütt érjék a húst. Éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt tisztára töröljük, és lisztben, felvert tojásba és reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsában bundázzuk. Tálalás előtt bő, forró zsírban piros-ropogósra sütjük. A felhevített vajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a szeletekre vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel, és ha zsírjára pirult, hozzátesszük a kisebb kockákra vágott sonkát, ezzel is pirítjuk néhány másodpercig, végül belekeverjük a paradicsompürét, a főtt rizst, és mérsékelt tűzön tartva jól összekeverjük 5 dkg reszelt sajttal. Forró vízzel kiöblített formába jól belenyomkodjuk. A formából a rizst megfelelő méretű tálra borítjuk, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal és mellérakjuk a rántott bárányt. A tálat salátalevéllel díszítve adjuk asztalra.

Hozzávalók:
- 60 dkg báránycomb
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 3 db tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- 12 dkg majoránna
- 1 gerezd fokhagyma
- egy kevés rozmaring,
- egy kis babérlevél
- só, liszt, törött bors, kakukkfű, citromlé, olaj, zsír a sütéshez

A sonkás-gombás rizshez:
- 25 dkg főtt rizs
- 8 dkg főtt sovány sonka (vagy füstölt hús)
- 15 dkg gomba
- 6 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál paradicsompüré
- egy kis hagyma
- egy kis csomó zöldpetrezselyem
- só, törött bors


A közzététel dátuma: 2011-03-09



 22 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 701089