Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött ürükotlett

A megtisztított ürücomb szeleteket felszúrjuk, jó mélyen nyílást vágunk beléjük a töltelék számára. Elkészítjük a tölteléket: 3 dkg vajban megpároljuk a vékonyra szeletelt gombát, zsírjára sütjük, megszórjuk zöldpetrezselyemmel és hozzáadjuk a jó sűrűre főzött barnamártást. Hozzáadunk egy tojást és kicsit hűlni hagyjuk, majd megtöltjük a kotletteket. A nyílásokat hústűvel megtűzzük, lisztbe forgatjuk, majd forró zsírban szép pirosra sütjük mindkét oldalán (fedő alatt). A megmaradt pecsenyezsírba teszünk egy evőkanál paradicsompürét, 1 dl húslevest, felforraljuk és forrón tálaljuk. Sós vízben főtt finommetéltre vágott kelkáposztával tálaljuk, melyet a tálon meglocsolunk vajjal.

Hozzávalók:
- 8 szelet 10-12 dekás ürü-karaj szelet
- 8 dkg zsĂ­r
- 10 dkg gomba
- 1 db tojás
- 1 dl barnamártás
- 5 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só, törött bors, szerecsendió

A közzététel dátuma: 2011-03-13



 26 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 701078