Magyar Ă©telek

Egyéb







Vásárhelyi ürüragu

A kicsontozott ürülapockát akkora kockákra vágjuk, mint a pörköltnek szokás. Forrázás után lemossuk, tiszta kendővel leszárítjuk. Meghintjük liszttel, majd a felforrósított zsírban szép világosbarnára pirítjuk. Kiszedjük tiszta lábasba, s a zsírban megpirítjuk a paradicsompürét, meghintjük liszttel, azt is pirítjuk, rátesszük a zúzott fokhagymát, majd föleresztjük 3 dl vízzel, a borral, és ha jól felforrt, rászűrjük a pirított ürüragura. Fedő alatt, lassan pároljuk. A sárgarépát kisujjnyi vastagra, a gombát kockákra vágjuk, s egy kevés zsírban megpirítva, a forrásban levő raguhoz adjuk a zöldborsóval együtt. Addig pároljuk, míg a hús meg nem puhult. Ha sűrűsödne, vizet adunk hozzá. Külön párolt rizzsel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg ĂĽrĂĽlapocka
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó (mirelit)
- 8 dkg zsĂ­r
- 3 dkg paradicsompüré
- 2 dl vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
- törött bors, só

A közzététel dátuma: 2011-03-15



 28 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 718801