Magyar Ă©telek

Egyéb







Visontai báránygerinc

A báránygerincet bedörzsöljük sóval, fokhagymával, törött borssal, olajjal, és 1-2 óráig hideg helyen pihentetjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, beletesszük a húst, kevés bort öntünk alá, s fedő alatt a hústól függően 1 óráig, esetleg még tovább pároljuk. Ezután levesszük róla a fedőt, és másfél centiméterenként éles késsel, keresztben bevagdossuk. Az almát héjastól, vékony cikkekre vágjuk (előzőleg magházát eltávolítjuk), és a hús vágataiba tesszük, ismét sütőbe helyezzük és nagy lángon még kb. 15-20 percig pirítjuk. Sült burgonyával és salátával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1,20 kg báránygerinc
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1/2 db citrom leve
- 1 db alma
- 1 dl bor
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2011-03-16



 29 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 709060