Bakonyi vadászpecsenye
A töltésre alkalmas
birkahúst felszúrjuk éles késsel. A zsemléket tejben megáztatjuk, majd
kicsavarjuk. A szalonnát kiolvasztjuk apró kockákra vágva, és a
zsemléhez keverjük. Hozzáadjuk a vágott zöldpetrezselymet, 3 nyers
tojást, 2 főtt tojást apróra vagdalva sót, borsot. Jól elkeverjük és a
nyĂlásba tömködjĂĽk. Bezárjuk vagy bevarrjuk a nyĂlást. A hĂşst forrĂł
olajban megforgatjuk, majd egy kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt,
puhára pároljuk. KivesszĂĽk az edĂ©nybĹ‘l, zsĂrjába egy kanál
paradicsompĂĽrĂ©t teszĂĽnk, megpirĂtjuk, meghintjĂĽk egy kanál liszttel,
felöntjĂĽk vörösborral Ă©s felforraljuk. A hĂşst elĹ‘melegĂtett tűzállĂł
tálra rakjuk (fölszeletelve), a mártást leszűrve ráöntjük, rizzsel
körĂtjĂĽk.
Hozzávalók: - 1 kg birkahús - 3 db zsemle - 5 db tojás - 2 kanál petrezselyem - 10 dkg füstölt szalonna - 1 kanál paradicsompüré - 1 kanál liszt - 1 dl bor - só, bors
A közzététel dátuma: 2011-02-17
|
Összesen: 29 db
|
|
Bárány- és birkahúsok
|
|