Magyar Ă©telek

Egyéb







Bakonyi vadászpecsenye

A töltésre alkalmas birkahúst felszúrjuk éles késsel. A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk. A szalonnát kiolvasztjuk apró kockákra vágva, és a zsemléhez keverjük. Hozzáadjuk a vágott zöldpetrezselymet, 3 nyers tojást, 2 főtt tojást apróra vagdalva sót, borsot. Jól elkeverjük és a nyílásba tömködjük. Bezárjuk vagy bevarrjuk a nyílást. A húst forró olajban megforgatjuk, majd egy kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt, puhára pároljuk. Kivesszük az edényből, zsírjába egy kanál paradicsompürét teszünk, megpirítjuk, meghintjük egy kanál liszttel, felöntjük vörösborral és felforraljuk. A húst előmelegített tűzálló tálra rakjuk (fölszeletelve), a mártást leszűrve ráöntjük, rizzsel körítjük.

Hozzávalók:
- 1 kg birkahĂşs
- 3 db zsemle
- 5 db tojás
- 2 kanál petrezselyem
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 kanál liszt
- 1 dl bor
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2011-02-17



 2 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 718710