Magyar Ă©telek

Egyéb







Erdélyi berbécstokány

A húst kövérjétől és csontjától megtisztítjuk és forrásban levő ecetes vízzel leforrázzuk. A zsírt felforrósítjuk, a kockára vágott húst rátesszük, megpirítjuk és félig puhára pároljuk, megsózzuk, borsozzuk, s teszünk hozzá egy késhegynyi kakukkfüvet, kevés vörösborral hígítjuk. A vöröshagymát felszeleteljük, a hússal elkeverjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, teszünk hozzá egy kávéskanál finom kukoricalisztet, egy kis vízzel felengedjük, hogy elég leve legyen. Körítésnek puliszkát készítünk. A majdnem forrásban levő sós vízbe annyi finom, szitált kukoricalisztet engedünk, hogy pépszerű legyen. Kevergetjük, nehogy csomósodjék. Ezt a masszát állandóan, a láng fölött keverni kell oly módon (fakanállal), mintha kalácstésztát vernénk. így főzzük 15-20 percig. Ezután levesszük a tűzről, vizes evőkanállal szép nagy galuskákat szaggatunk belőle, melyeket a tálra rakott hús körérakunk sűrűn egymás mellé. Forrón kell tálalni és fogyasztani.

Hozzávalók:
- 1 kg birkahĂşs
- 5 dkg zsĂ­r
- 5 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl vörösbor
- egy késhegynyi kakukkfű
- só, törött bors, kukoricaliszt

A közzététel dátuma: 2011-02-19



 4 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 709056