Magyar Ă©telek

Egyéb







Góbépaprlkás

A birkalapockát (de készíthetjük sertéshúsból is) kockára vágjuk. Kiolvasztjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, megpirítunk benne egy közepes fej reszelt vöröshagymát, meghintjük egy kiskanál pirospaprikával, és megpirítjuk benne a húst. Egy kevés vízzel félpuhára pároljuk, ekkor tesszük rá a körömnyi darabokra vágott zöldbabot. Megsózzuk (vigyázzunk, ha a szalonna sós volt, kevesebb sót kell beletenni!) és egy kevés vízzel az egészet megpároljuk. Tálalás előtt a tejfölt egy púpos evőkanál liszttel simára keverjük, és besűrítjük vele a góbépaprikást.

Hozzávalók:
- 50 dkg birkalapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg zöldbab
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só, vöröshagyma, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2011-02-22



 7 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 709049