Magyar Ă©telek

Egyéb







Háromszéki puliszkás bárány

A húst kicsontozzuk és nagyobb kockára daraboljuk. Meghintjük sóval, törött borssal, késhegynyi rozmaringgal, bazsalikommal, kakukkfűvel, 1 összetört babérlevéllel. Jól elkeverjük a hússal, és néhány órán át hideg helyen pihentetjük. Tűzálló tálat alaposan beolajozunk, beletesszük a húst, ráteszünk 5 dkg apróra tördelt Rámát, lefedjük és negyed óráig sütjük. Közben a hagymát felaprítjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk, rátesszük a nem túl apróra vagdalt gombát, megsózzuk, borsozzuk és zsírjára pároljuk. Hozzáöntjük a bárányhúshoz, és készre pároljuk. A húst a puliszkával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1 kg bárányhús
- 5 dkg Rama margarin
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 összetört babérlevél
- 1 dl olaj
- 25 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db hagyma
- késhegynyi rozmaring
- só, törött bors, bazsalikom, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2011-02-24



 9 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 701093