Magyar Ă©telek

Egyéb







Kisbéri birkacomb

Az Összevágott füstölt szalonnát kisütjük, majd az előkészített, fokhagymával tűzdelt, megsózott ürücombot a zsírban hirtelen szép pirosra sütjük. A lábosból kiszedjük a húst, a zsírban két szem kockacukrot barnítunk, belerakjuk a megtisztított és karikára vágott hagymát, zöldséget, s mikor ez is megpirult rajta, meghintjük a liszttel, egy kissé még tovább pirítjuk, rátesszük a paradicsompürét. Ezután föleresztjük 4 dl vízzel, a vörösborral, belerakjuk az elősütött húst, a fűszereket, és fedő alatt lassan puhára pároljuk. Ha a hús puha, kiszedjük, vékonyan fölszeleteljük, leöntjük a megszűrt mártással. Külön párolt rizzsel vagy burgonyafánk körettel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg birkacomb
- 8 dkg füstölt szalonna
- 6 dkg vöröshagyma
- 15 dkg leveszöldség
- 4 dkg paradicsompüré
- 2 dl vörösbor
- 1 db babérlevél
- 6-8 szem egész bors
- 3 dkg liszt sĂł
- fokhagyma, a tűzdeléshez

A közzététel dátuma: 2011-03-01



 14 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 709061