Magyar Ă©telek

Egyéb







Kiskőrösi birkacomb

A combhúst megtisztítjuk a felesleges zsiradéktól, lemossuk, szárazra töröljük és kicsontozzuk. Kívül-belül bedörzsöljük sós, zúzott fokhagymával, törött borssal. Ezután összegöngyöljük, majd vékony spárgával jól megkötözzük, mint a kötözött sonkát. 1-2 óráig pihentetjük, hogy a fűszerek jól átjárják, majd kevés forró zsíron, minden oldalát megpirítjuk, hogy szép színt kapjon. Tűzálló tálba tesszük. A megtisztított zöldségeket és vöröshagymát karikára vágjuk, hozzáadjuk a szemes borsot, babérlevelet, kakukkfüvet és a kockára vágott füstölt szalonnát. Sütőben addig pirítjuk, amíg a vöröshagyma megfonnyad, ezután meghintjük egy kanál liszttel s néhány percig keverjük. Ezután felöntjük a borral és kevés vízzel. Ha a híg mártás felforrt, hozzáadunk egy csomó finomra vágott zöldpetrezselymet, néhány fej érett paradicsomot, majd lefedve puhára pároljuk. A húst félretesszük, a mártást a zöldségekkel átpasszírozzuk majd ismét felforraljuk. A húsról leszedjük a spárgát, felszeleteljük, a szeleteket eredeti helyére visszahelyezzük, tálra tesszük és leöntjük mártással. Tarhonyát vagy rizst, esetleg makarónit adhatunk mellé.

Hozzávalók:
- 1 kg ĂĽrĂĽcomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 dkg zsĂ­r
- 3 szál sárgarépa
- 3 db petrezselyemgyökér
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál szemes bors
- 1 babérlevél
- 1 késhegynyi kakukkfű
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kanál liszt
- 2 dl fehérbor
- 1 kanál paradicsompüré
- só, törött bors, petrezselyem levél

A közzététel dátuma: 2011-03-02



 15 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 709054