Magyar Ă©telek

Egyéb







Kunbajai bárányborda

A vajból, a liszttel és a forró tejjel sűrű besamelmártást készítünk. Megsózzuk, borsozzuk, egy csipet reszelt szerecsendióval ízesítjük, belekeverjük a két tojássárgáját, levesszük, a tűzről, és belekeverjük az apróra vágott vagy darált sonkát, majd lehűtjük. A báránybordaszeleteket kiverjük, megborsozzuk, lisztbe mártjuk és egy kevés forró zsírban mind a két oldalukat szép piros-ropogósra sütjük. Ha kihűltek, mind a két oldalukat beburkoljuk a sonkás péppel, jó rányomkodjuk, hogy sütés közben ne váljon el a húsról, majd lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal kevert zsemlemorzsában panírozva, bő forró zsírban piros-ropogósra sütjük. Vajas, petrezselymes párolt zöldborsóval tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1 kg báránygerinc (12 szép kis bordaszelet)
- 15 dkg főtt sovány sonka
- 2 db tojássárgája
- 60 dkg zöldborsó
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 csomó zöldpetrezselyem.
- zsemlemorzsa, zsír a sütéshez, só, szerecsendió, törött bors

A közzététel dátuma: 2011-03-03



 16 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 732184