Magyar Ă©telek

Egyéb







Magyaros birkagulyás

A leforrázott, apró kockára vágott ürühúst rátesszük a zsírban megpirított, bepaprikázott hagymára. Sózzuk, de vizet nem öntünk rá, mindaddig, míg a saját levét el nem főtte, akkor is csak bort, hogy oda ne égjen. Rövid lén pároljuk puhára, mint a pörköltet szokás. Közben a fokhagymát a köménymaggal összevágva rátesszük. Ha a hús puha, föleresztjük a kellő mennyiségű vízzel; belerakjuk a tisztított kockára vágott burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot feldarabolva, beleöntjük a maradék vörösbort. Amikor már a burgonya is majdnem puha, belefőzzük a csipetkét.

Hozzávalók:
- 80 dkg birkahĂşs
- 15 dkg aprított vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 dkg zsĂ­r
- 1/2 dkg pirospaprika
- 1 db cseresznyepaprika
- 3 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 60 dkg burgonya
- 10 dkg lisztből készült csipetke
- 2,5 dl vörösbor
- néhány szem köménymag,
- sĂł

A közzététel dátuma: 2011-03-05



 18 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 701070