Magyar Ă©telek

Egyéb







Nimród tokány

A húst ujjnyi vékony szeletekre vágjuk, forróvízzel leforrázzuk és egy szűrőkanálban lecsepegtetjük róla a vizet. A zsírt felhevítjük, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a húst és egy kis ideig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majoránnát, rátesszük a paradicsomot, jól elkeverjük, majd felöntjük vörösborral, és fedő alatt pároljuk. Ha már a hús megpuhult, és levét elfőtte, zsírjára sütjük, ráöntjük a tejfölt, amelybe egy kiskanál lisztet kevertünk. Ezzel is felforraljuk, majd burgonyával, vajas galuskával vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg bárány- vagy ürühús
- 15 dkg vöröshagyma
- 6 dkg zsĂ­r
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 evő-kanál paradicsompüré
- 2 dl vörösbor
- 2 dl tejföl
- 1 kanál liszt
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2011-03-07



 20 

Összesen: 29 db




Magyar Ă©telek
Bárány- és birkahúsok


Látogatók száma: 718787